Rrip bullish dhe bearish mban modelet e shandanit të shpjeguar në Olymp Trade

Rrip bullish dhe bearish mban modelet e shandanit të shpjeguar në Olymp Trade

Shiritat e çmimeve shpesh formojnë modele të përsëritshme në grafik. Tregtarët i përdorin ato për të parashikuar çmimin e ardhshëm të aktivit themelor në mënyrë që ata të mund të hapin tregti. Disa modele janë më të komplikuara se të tjerët. Sot, unë do të shpjegoj modelin që përbëhet nga vetëm një shandan. Ai quhet Mbajtja e Rripit. Njihet gjithashtu si yorikiri nga japonishtja.

Modeli i shandanit të mbajtësit të rripit

Modeli i shandanit i njohur si mbajtja e rripit formohet nga një shandan i vetëm japonez. Mund të gjendet gjatë trendit në rritje dhe në rënie. Ai jep informacion në lidhje me një ndryshim të mundshëm të trendit aktual.

Modeli i shandanit të mbajtësit të rripit mund të njihet kur zhvillohet qiri me ngjyra të ndryshme. Megjithatë, mund të ndodhë mjaft shpesh në grafikun e çmimeve dhe për këtë arsye nuk konsiderohet të jetë shumë i besueshëm. Duhet të praktikoni të paktën disa ditë që të jeni në gjendje të bëni parashikime për trendet.

Modeli mbyllet brenda trupit të qiririt të mëparshëm sikur të mos lëvizë çmimi në drejtimin e mëparshëm. Nga këtu vjen emri i modelit.

Mund të dallojmë dy lloje të modelit të mbajtjes së rripit. Ata janë bullish dhe bearish mban rripin.

Rrip bullish dhe bearish mban modelet e shandanit të shpjeguar në Olymp Trade
Modeli i shandanit të mbajtësit të rripit

Modeli i mbajtjes së rripit bearish

Modeli i shandanit të mbajtjes së rripit të ngritjes shfaqet kur ka një lëvizje lart në grafikun e çmimeve.

Kushtet që modeli i mbajtjes së rripit të ngritjes të jetë i vlefshëm janë si më poshtë:

  • shandani bearish shfaqet pas disa shufrave bullish;
  • hapja e qirinjve është më e lartë se mbyllja e shiritit të mëparshëm. Në grafikun brenda ditës, çmimi i hapjes mund të jetë i ngjashëm me çmimin e mëparshëm të mbylljes;
  • trupi i qiririt të mbajtësit të rripit është i gjatë, fitili i poshtëm është i shkurtër dhe nuk ka fitil të sipërm ose ka një fitil jashtëzakonisht të vogël.

Modeli i mbajtjes së rripit bearish parashikon ndryshimin e trendit. Është mjaft e lehtë të vërehet në grafikun e çmimeve, por mbani në mend se ky është një model i shpeshtë dhe duhet të tregtohet me konsideratë. Konfirmoni modelin duke parë qiriun e mëparshëm. Duhet të jetë një rritje e gjatë. Shiriti i mbajtjes së rripit duhet të jetë i gjatë i kuq. Dhe shandani që zhvillohet menjëherë pas kësaj duhet të jetë gjithashtu bearish për të konfirmuar sinjalin.

Rrip bullish dhe bearish mban modelet e shandanit të shpjeguar në Olymp Trade

Modeli i shandanit të mbajtësit të rripit bullish

Modeli i mbajtjes së rripit rritës formohet kur çmimi i aktivit bazë po lëviz në rënie. Ai sugjeron që ndryshimi i trendit mund të ndodhë.

Mund të identifikohet në çdo kornizë kohore edhe pse është më thelbësor në grafikët ditore ose javore.

Si mund ta gjeni modelin bullish të mbajtjes së rripit?

  • Ka pasur një tendencë rënëse në treg dhe një qiri rritës zhvillohet pas disa qirinjve bearish;
  • hapja e këtij qiri bullish qëndron më e ulët se mbyllja e shiritit të mëparshëm (ose ato janë të ngjashme në grafikun brenda ditës);
  • trupi i qirinjve jeshil duhet të jetë i gjatë me një fitil të vogël sipër dhe pa fitil në fund (ose me fitil thjesht të dukshëm).
Rrip bullish dhe bearish mban modelet e shandanit të shpjeguar në Olymp Trade
Rripi bullish mbajti shandan në grafikun EURUSD

Forca e modelit të mbajtjes së rripit rritës është më e madhe kur shfaqet në nivelin e mbështetjes.

Rrip bullish dhe bearish mban modelet e shandanit të shpjeguar në Olymp Trade
Është më mirë nëse mbajtja e rripit shfaqet në nivelin e mbështetjes-rezistencës

Nëse vëreni një majë lokale që ishte një model i mbajtjes së rripit, mund ta përdorni në të ardhmen si një nivel rezistence. Shihni foton më poshtë. Sigurisht, i njëjti rregull vlen edhe për fundet lokale me modele rripash. Ato mund të përdoren si nivele mbështetëse në të ardhmen.

Rrip bullish dhe bearish mban modelet e shandanit të shpjeguar në Olymp Trade
Mbajtja ekzistuese e rripit mund të përdoret në të ardhmen për të kërkuar orientime çmimesh

Përmbledhje

Modeli i mbajtjes së rripit formohet nga një shandan i vetëm japonez. Shfaqet gjatë lëvizjes lart dhe më pas quhet model bearish dhe gjatë trendit rënës me emrin e një modeli të mbajtjes së rripit bullish.

Mbajtja e rripit është një model kthimi që do të thotë se mund të prisni që çmimi të ndryshojë drejtim pas shfaqjes së tij.

Ky model shandani shfaqet mjaft shpesh, kështu që besueshmëria nuk është aq e lartë. Është mirë të përdorni tregues teknikë shtesë ose modele të tjera çmimesh.

Praktikoni në llogarinë demo të Tregtisë Olimpike. Ju mund të vëzhgoni zhvillimin e modelit dhe lëvizjen e çmimit më pas pa rrezikuar paratë tuaja. Pasi të dini se si të përdorni modelin e shandanit të mbajtjes së rripit në tregti, mund të kaloni në llogarinë e drejtpërdrejtë.

Thank you for rating.
PËRGJIGJE NJË KOMENT Anulo përgjigjen
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!
Lini një koment
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!