Si të tregtoni në Olymp Trade

Si të tregtoni në Olymp Trade


Çfarë janë "Tregtimet me kohë fikse"?

Tregtimet me kohë fikse (Fixed Time, FTT) është një nga mënyrat e tregtimit të disponueshëm në platformën Olymp Trade. Në këtë mënyrë, ju bëni tregti për një periudhë të kufizuar kohore dhe merrni një normë fikse kthimi për një parashikim të saktë në lidhje me lëvizjet në çmimet e monedhës, aksioneve dhe aktiveve të tjera.

Tregtimi në modalitetin me kohë fikse është mënyra më e lehtë për të fituar para nga ndryshimet në vlerën e instrumenteve financiare. Sidoqoftë, për të arritur rezultate pozitive, duhet të ndiqni një kurs trajnimi dhe të praktikoni me një llogari demo falas të disponueshme në Olymp Trade.


Si të tregtoj?

1. Zgjidhni aktivin për tregtim
  • Mund të lëvizni nëpër listën e aseteve. Asetet që janë në dispozicion për ju janë me ngjyrë të bardhë. Klikoni mbi aktivin për të tregtuar mbi të.
  • Përqindja pranë aktivit përcakton përfitimin e tij. Sa më e lartë të jetë përqindja - aq më i lartë është fitimi juaj në rast suksesi.

Të gjitha tregtimet mbyllen me përfitimin që u tregua kur u hapën.
Si të tregtoni në Olymp Trade
2. Zgjidhni një kohë

skadimi Periudha e skadimit është koha pas së cilës tregtia do të konsiderohet e përfunduar (e mbyllur) dhe rezultati përmblidhet automatikisht.

Kur lidhni një tregti me kohë fikse, ju përcaktoni në mënyrë të pavarur kohën e ekzekutimit të transaksionit.
Si të tregtoni në Olymp Trade
3. Përcaktoni shumën që do të investoni.

Shuma minimale e investimit është $1/€1.

Për një tregtar me status fillestar, shuma maksimale e tregtisë është 3000$/3000€. Për një tregtar me status të avancuar, shuma maksimale e tregtisë është 4000$/4000€. Për një tregtar me status Ekspert, shuma maksimale e tregtisë është 5000$/5000€.

Ne ju rekomandojmë të filloni me tregti të vogla për të testuar tregun dhe për t'u qetësuar.
Si të tregtoni në Olymp Trade
4. Analizoni lëvizjen e çmimeve në tabelë dhe bëni parashikimin tuaj.

Zgjidhni opsionet Lart (E gjelbër) ose Poshtë (E kuqe) në varësi të parashikimit tuaj. Nëse mendoni se çmimi i aktivit do të rritet deri në fund të periudhës kohore të zgjedhur, shtypni butonin jeshil. Nëse planifikoni të përfitoni nga një rënie e normës, shtypni butonin e kuq.
Si të tregtoni në Olymp Trade
5. Prisni që tregtia të mbyllet për të zbuluar nëse parashikimi juaj ishte i saktë. Nëse do të ishte, shuma e investimit tuaj plus fitimi nga aktivi do të shtohej në bilancin tuaj. Nëse parashikimi juaj ishte i pasaktë - investimi nuk do të kthehej.

Ju mund të monitoroni ecurinë e porosisë tuaj në The Trades
Si të tregtoni në Olymp Trade

Porositë në pritje

Mekanizmi i tregtisë në pritje ju mundëson të vononi tregtimin ose tregtimin kur një aktiv arrin një çmim të caktuar. Ky është porosia juaj për të blerë (shitur) një opsion kur plotësohen parametrat që specifikoni.

Një urdhër në pritje mund të bëhet vetëm për një lloj opsioni "klasik". Vini re se kthimi është i zbatueshëm sapo të hapet tregtia. Kjo do të thotë, tregtia juaj kryhet në bazë të kthimit aktual, jo në bazë të përqindjes së fitimit kur është krijuar kërkesa.


Bërja e një porosie në pritje bazuar në çmimin

e aktivit Zgjidhni aktivin, kohën e skadimit dhe shumën e tregtimit. Përcaktoni kuotën në të cilën supozohet të hapet tregtia juaj.
Si të tregtoni në Olymp Trade
Bëni një parashikim LARTË ose POSHTË. Nëse çmimi i aktivit që keni zgjedhur shkon lart (poshtë) në nivelin e specifikuar ose kalon përmes tij, porosia juaj kthehet në tregti.
Si të tregtoni në Olymp Trade
Vini re se, nëse çmimi i aktivit kalon nivelin që keni vendosur, tregtia do të hapet në kuotën aktuale. Për shembull, çmimi i aktivit është 1.0000. Ju dëshironi të hapni një tregti në 1.0001 dhe të krijoni një kërkesë, por kuotimi tjetër vjen në 1.0002. Tregtia do të hapet në 1.0002 aktuale.
Si të tregtoni në Olymp Trade

Bërja e një porosie në pritje për një kohë
të caktuar Zgjidhni aktivin, kohën e skadimit dhe shumën e tregtimit. Vendosni kohën në të cilën supozohet të hapet tregtia juaj. Bëni një parashikim LARTË ose POSHTË. Tregtia do të hapet pikërisht në momentin që keni identifikuar në porosinë tuaj.
Si të tregtoni në Olymp Trade

Jetëgjatësia e porosisë
Çdo kërkesë për porosi që dorëzoni është e vlefshme për një seancë tregtimi dhe skadon pas 7 ditësh. Ju mund ta anuloni kërkesën tuaj në çdo kohë përpara se të hapet porosia pa humbur paratë që keni planifikuar të shpenzoni në atë tregti.


Anulimi automatik i porosisë
Një kërkesë porosie në pritje nuk mund të ekzekutohet nëse:

– parametrat e specifikuar nuk janë arritur përpara orës 21:00 UTC;

– koha e specifikuar e skadimit është më e madhe se koha e mbetur deri në fund të seancës së tregtimit;

– nuk ka fonde të mjaftueshme në llogarinë tuaj;

– 20 tregti janë hapur tashmë kur u arrit objektivi (numri është i vlefshëm për profilin e përdoruesit fillestar; për Advanced, është 50, dhe për Expert - 100).

Nëse në kohën e skadimit parashikimi juaj rezulton i saktë, do të keni një fitim deri në 92%. Përndryshe, ju do të bëni një humbje.


Si të tregtoni me sukses?

Për të parashikuar vlerën e ardhshme të tregut të aktiveve dhe për të fituar para në të, tregtarët përdorin strategji të ndryshme.

Një nga strategjitë e mundshme është të punosh me lajmet. Si rregull, ajo zgjidhet nga fillestarët.

Tregtarët e avancuar marrin parasysh shumë faktorë, përdorin tregues, dinë të parashikojnë tendencat.

Megjithatë, edhe profesionistët kanë tregti të humbur. Frika, pasiguria, mungesa e durimit apo dëshira për të fituar më shumë sjellin humbje edhe për tregtarët me përvojë. Rregullat e thjeshta të menaxhimit të rrezikut ndihmojnë për të mbajtur nën kontroll emocionet.


Analiza Teknike dhe Themelore për Strategjitë Tregtare

Ka shumë strategji tregtare, por ato mund të ndahen në dy lloje, të cilat ndryshojnë në qasjen e parashikimit të çmimit të aktivit. Mund të jetë analizë teknike ose themelore.

Në rastin e strategjive të bazuara në analizën teknike, tregtari identifikon modelet e tregut. Për këtë qëllim përdoren konstruksione grafike, figura dhe tregues të analizës teknike, si dhe modele shandani. Strategji të tilla zakonisht nënkuptojnë rregulla strikte për hapjen dhe mbylljen e tregtimeve, vendosjen e kufijve për humbjen dhe fitimin (ndaloni humbjen dhe merrni urdhrat e fitimit).

Ndryshe nga analiza teknike, analiza themelore kryhet "me dorë". Tregtari zhvillon rregullat dhe kriteret e veta për përzgjedhjen e transaksioneve dhe merr një vendim bazuar në analizën e mekanizmave të tregut, kursit të këmbimit të monedhave kombëtare, lajmeve ekonomike, rritjes së të ardhurave dhe përfitimit të një aktivi. Kjo metodë e analizës përdoret nga lojtarë më me përvojë.


Pse keni nevojë për një strategji tregtare

Tregtimi në tregjet financiare pa strategji është një lojë e verbër: sot është me fat, nesër jo. Shumica e tregtarëve që nuk kanë një plan specifik veprimi po braktisin tregtimin pas disa tregjeve të dështuara – ata thjesht nuk e kuptojnë se si të bëjnë një fitim.

Pa një sistem me rregulla të qarta për hyrjen dhe daljen nga një tregti, një tregtar mund të marrë lehtësisht një vendim joracional. Lajmet e tregut, këshillat, miqtë dhe ekspertët, madje edhe faza e hënës - po, ka studime që lidhin pozicionin e Hënës në lidhje me Tokën me ciklet e lëvizjes së aseteve - mund të bëjnë që tregtari të bëjë gabime ose të fillojë. shumë transaksione.


Përparësitë e punës me strategjitë tregtare

Si të tregtoni në Olymp Trade
Strategjia heq emocionet nga tregtimi, për shembull, lakminë, për shkak të së cilës tregtarët fillojnë të shpenzojnë shumë para ose të hapin më shumë pozicione se zakonisht. Ndryshimet në treg mund të shkaktojnë panik, dhe në këtë rast, tregtari duhet të ketë një plan veprimi të gatshëm.

Përveç kësaj, përdorimi i strategjisë ndihmon në matjen dhe përmirësimin e performancës së tyre. Nëse tregtimi është kaotik, ekziston rreziku për të bërë të njëjtat gabime. Prandaj, është e rëndësishme të mblidhen dhe analizohen statistikat e planit të tregtimit me qëllim përmirësimin e tij dhe rritjen e fitimeve.

Vlen të përmendet se nuk keni nevojë të mbështeteni plotësisht në strategjitë e tregtimit - është gjithmonë e rëndësishme të kontrolloni informacionin. Strategjia mund të funksionojë mirë në teori bazuar në të dhënat e tregut të kaluar, por nuk garanton sukses në kohë reale.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)


A duhet të instaloj ndonjë softuer tregtar në kompjuterin tim?

Ju mund të tregtoni në platformën tonë online në versionin në internet menjëherë pasi të keni krijuar një llogari. Nuk ka nevojë të instaloni softuer të ri, megjithëse aplikacionet falas për celular dhe desktop janë të disponueshme për të gjithë tregtarët.

A mund të përdor robotë kur tregtoj në platformë?

Një robot është një softuer i veçantë që mundëson kryerjen automatike të tregtimit të aktiveve. Platforma jonë është krijuar për t'u përdorur nga njerëzit (tregtarët). Pra, përdorimi i robotëve të tregtimit në platformë është i ndaluar.

Sipas pikës 8.3 të Marrëveshjes së Shërbimit, përdorimi i robotëve të tregtimit ose metodave të ngjashme tregtare që shkelin parimet e ndershmërisë, besueshmërisë dhe drejtësisë, është shkelje e Marrëveshjes së Shërbimit.

Çfarë duhet të bëj nëse ndodh një gabim i sistemit gjatë ngarkimit të platformës?

Kur ndodhin gabime të sistemit, ju rekomandojmë të pastroni cache-in dhe skedarët e skedarëve. Gjithashtu duhet të siguroheni që po përdorni versionin më të fundit të shfletuesit të internetit. Nëse i ndërmerrni këto veprime, por gabimi ende ndodh, kontaktoni ekipin tonë të mbështetjes.

Platforma nuk ngarkohet

Provoni ta hapni në ndonjë shfletues tjetër. Ne rekomandojmë përdorimin më të fundit të Google Chrome.

Sistemi nuk do t'ju lejojë të hyni në platformën tregtare nëse vendndodhja juaj është në listën e zezë.

Ndoshta, ka një problem teknik të papritur. Konsulentët tanë të mbështetjes do t'ju ndihmojnë ta zgjidhni atë.


Pse një tregti nuk hapet menjëherë?

Duhen disa sekonda për të marrë të dhëna nga serverët e ofruesve tanë të likuiditetit. Si rregull, procesi i hapjes së një tregtie të re zgjat deri në 4 sekonda.

Si mund ta shikoj historinë e tregtisë sime?

Të gjitha informacionet rreth tregtimeve tuaja të fundit janë të disponueshme në seksionin "Tregtjet". Ju mund të hyni në historikun e të gjitha tregtive tuaja përmes seksionit me të njëjtin emër si llogaria juaj e përdoruesit.

Zgjedhja e kushteve të tregtimit

Ekziston një menu e Kushteve të Tregtisë pranë grafikut të aktiveve. Për të hapur një tregti, ju duhet të zgjidhni:

– Shuma e tregtisë. Shuma e fitimit të mundshëm varet nga vlera e zgjedhur.

– Kohëzgjatja e tregtisë. Mund të vendosni kohën e saktë kur tregtimi mbyllet (për shembull, 12:55) ose thjesht të vendosni kohëzgjatjen e tregtisë (për shembull, 12 minuta).
Thank you for rating.