Што е трговија без ризик? Како да го користите на Olymp Trade

Што е трговија без ризик? Како да го користите на Olymp Trade
Трговците добиваат занаети без ризик како награда за нивното активно тргување и лојалност. Ваквите занаети им помагаат на корисниците да се концентрираат, да заштедат и да заработат пари дури и ако не разбираат ништо за финансиските пазари.

Значи, што е трговија без ризик? Дали е тоа бонус, код за измама или само резервен фонд на трговецот? Во оваа статија детално ќе ви кажеме за најинтересната привилегија што ја имаат корисниците на Olymp Trade.


Што е трговија без ризик?

Ова е право на трговецот да направи трговија со одредена сума на пари без да ризикува какви било средства.

Ако прогнозата е точна, корисникот го добива профитот што го направил. Но, ако е погрешно, износот на трговијата без ризик се враќа на сметката на трговецот.

Колку средства може да обезбеди трговија без ризик?

Секоја трговија без ризик има своја парична вредност. Ова е износот на пари што го добива корисникот ако неговата прогноза е погрешна.

Да речеме дека трговецот активира трговија без ризик од 50 долари и отвора позиција од 100 долари. Во случај на неуспех, тие ќе добијат 50 долари. И ако прогнозата е точна, тие ќе добијат поврат на инвестиција од 100 долари.


Првиот начин да се добие трговија без ризик.

Трговијата без ризик се една од привилегиите на статусот Експерт. Корисникот добива 5% од својот прв депозит (почнувајќи од $2000/€2000/R$5000) како занаети без ризик кои се кредитираат на неговата сметка. Вкупниот износ е поделен на неколку занаети без ризик за полесно користење.

Вториот начин да се добие трговија без ризик

Друг начин да ги добиете е да користите промо кодови. Внимавајте на нашите натпревари, турнири и други кампањи што се одржуваат на нашите социјални медиуми и блог. Можете да го добиете вашиот промотивен код за да добиете трговија без ризик за одговарање на прашања и завршување на задачите.

Исто така, постои начин да се измеша бизнисот со задоволството - не пропуштајте ги бесплатните вебинари што ги спроведува нашиот ВИП-оддел. Во текот на периодот што ги одржавме ваквите настани, присутните на вебинарите добија повеќе од 100.000 долари во занаети без ризик.

Трет начин да се добие трговија без ризик

Тргувајте активно, добивајте поени за искуство и движете се по патот на трговецот. Ќе добивате различни износи како занаети без ризик, како и други награди што ве чекаат помеѓу нивоата.
Што е трговија без ризик? Како да го користите на Olymp Trade


Колку брзо истекува трговијата без ризик?

Трговците се многу загрижени за временскиот период кога можат да користат трговија без ризик. Дали може да истече? Еве добра вест за нив: таквите занаети не истекуваат. Можете да ја искористите вашата шанса кога сакате.

Како да се користи трговија без ризик на Olymp Trade?

Чекор 1. Кликнете на иконата на штитот. Потоа изберете „Активирај“, избирајќи го износот за тргување што ви треба. Можете да го сторите истото користејќи ја мобилната верзија на платформата.
Што е трговија без ризик? Како да го користите на Olymp Trade
Што е трговија без ризик? Како да го користите на Olymp Trade

Чекор 2. Ако сè е во ред, штитните икони ќе се појават на копчињата што се користат за избирање на насоката на тргувањето и ќе ја видите вредноста на тргувањето без ризик во полето за внесување износ на трговијата.

Чекор 3. Направете трговија. Ве молиме имајте предвид дека можете да ја деактивирате трговијата без ризик само пред да отворите позиција.

Најдобар начин да се користи трговија без ризик на Olymp Trade

Искусните трговци велат дека тргувањата без ризик се вашиот резервен фонд, кој треба да го користите само во исклучителни случаи.

Сепак, еден од најпознатите примери за мудро користење на овие занаети е нивното активирање како уште еден „чекор“ од системот за компензација на загубите.

Анализирајте го следниот случај. Да речеме дека трговецот има трговија без ризик од 50 долари. Еве како може да се користи:
  • како 4-ти чекор од системот за компензација на загуби, ако трговецот започне со 3 $ (3 $, 7 $, 18 $, 46 $)
  • како трет чекор, ако трговецот започне со 7 $ (7 $, 17 $, 43 $)
  • исто така како трет чекор, ако нивниот прв чекор е 8 $ (8 $, 20 $, 50 $)
Тргувањата без ризик се повеќе од обичен механизам за компензација. Користејќи ги во критичен момент, можете да го намалите ризикот од губење на вашите средства на нула. Зарем тоа не е она што му треба на вистинскиот трговец?

Thank you for rating.